Lippukuntatuki uudistuu

Osana piirin kehittämistoiminnan Tiekarttaa (mikä ihmeen Tiekartta? Lue lisää täältä) todettiin yhdeksi akuutiksi kehityskohteeksi lippukuntatuki. Tukea lisättiin ja toimintamallia muutettiin jo vuodeksi 2022. Nyt osana valtakunnallisia uudistuksia myös partiopiirissä on keväästä alkaen valmistauduttu uusiin muutoksiin, jotka astuvat voimaan 1.1.2023.

Lippukuntakoordinattorit antavat perustuen jokaiselle lippukunnalle

1.1.2023 alkaen piirin työntekijöistä kolme tekee vain lippukuntien perustukea.
Heidän tehtävänään on olla noin 40 lippukunnan ensisijainen tuki kaikessa toiminnasta hallintoon.  Lippukuntakoordinaattorien työaikaa halutaan panostaa lippukuntien tukemiseen isosti, sillä hyvinvoivat lippukunnat tekevät laadukasta partiota. Tärkeää on, että jokainen lippukunta saa tasalaatuista ja juuri itselle tarvittavaa tukea ympäri piirin. 

Valmentajat valmentavat

Aiemmin alueilla on ollut eri määrä valmentajia. Osalla alueista tilanne on ollut hyvä, osassa ei ollenkaan. Valmentajat ovat vapaaehtoisina tehneet valtavan arvokasta ja monipuolista työtä lippukuntien eteen.  Jatkossa, kun perustuki saadaan lippukuntakoordinaattoreilta, valmentajat voivat keskittyä lippukuntien valmentamiseen erikseen sovittavissa asioissa. Valmentajat saavat keskittyä valmentamiseen. Jatkossa valmentajien puuttuminen alueelta ei ole ongelma, eikä se johda lippukuntien epätasaiseen tukeen. 

Valtakunnallisesta uudesta valmentaja-pestistä voi lukea lisää täältä. Piirin vanhoille valmentajille on pidetty uudistuksesta infoilta ja lippukuntatuen toiminnanalalle on muutenkin viestitty aktiivisesti muutoksen vaiheista. Vanhoille valmentajille pidetään syksyn aikana pestikeskustelut ja he kaikki voivat aloittaa uuden pestin valtakunnallisessa valmentajaverkostossa. Myös ihan uudet valmentajat ovat tervetulleita mukaan valmentajarinkiin! 

Myös toimiston organisaatio muuttuu

Osana lippukuntatuen uudistusta uudistetaan myös koko toimiston organisaatiota vastaamaan paremmin lippukuntien tarpeisiin. Näistä uudistuksista lisätietoa lokakuun aikana.  

 Lisätietoa uudistuksesta antavat piirinjohtaja Eero Kivistö, eero.kivisto@partio.fi ja toiminnanjohtaja Mari-Kousa Kuusisto, mari.kousa-kuusisto@partio.fi.