Lähes 500 partiolaista kisaa viikonloppuna Savirallissa Mellilässä

Lounais-Suomen Partiopiirin Saviralli-kevätkisat tuovat Loimaan Mellilään huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna lähes 500 partiolaista.

– Kisat ovat suuri ponnistus Saviseudun alueelle, ja niitä on suunniteltu yli kahden vuoden ajan. Olemme iloisia, että vartioita on ilmoittautunut runsaasti, kilpailunjohtajat Antti Holkeri ja Santeri Salo Mellilän Menninkäisistä kertovat.

Ensimmäisenä taidoistaan ottavat mittaa tarpojaikäiset (12–17-vuotiaat) partiolaiset, jotka kisaavat piirin kevätmestaruuksista lauantaina 1.4. Tarpojat kilpailevat kahdessa sarjassa: oranssi sarja on tyttövartioille ja vihreä sarja on avoin kaikille. Tarpojavartioita on ilmoittautunut kisoihin yhteensä 36.

Vielä enemmän vilskettä on luvassa sunnuntaina 2.4., jolloin käydään seikkailijakilpailut. Seikkailijavartioita on ilmoittautunut 49. Seikkailijat ovat 10–13-vuotiaita partiolaisia, ja heidän mukanaan kulkee yli 15-vuotias saattaja. 

Yleisörastilla kisat näkee lähietäisyydeltä

Kisavartiot liikkuvat molempina päivinä jalan Mellilän keskustan ympäristössä ja suorittavat maastossa rastitehtäviä, joissa mitataan muun muassa kädentaitoja, ympäristötietoutta ja ongelmanratkaisukykyä. 

Partiotaitokilpailut ovat erinomainen menetelmä partiokasvatuksessa: tehtävissä menestyy parhaiten monipuolisella osaamisella ja yhteistyöllä.

Yleisö on tervetullut seuraamaan Saviralli-kisoja Melliläjärvellä (Huovintie 1) pidettävälle rastille sunnuntaina 2.4. klo 12–13. Yleisörastilla pääsee näkemään lähietäisyydeltä seikkailijavartiot tositoimissa ja kuulemaan ja kyselemään järjestäjiltä lisää partiotaitokilpailuista.

Saviralli-kisojen kisakeskuksena toimii Asemanseudun koulu, ja kilpailureitin pituus on noin viisi kilometriä. Mellilässä kisaviikonloppuna liikkuvilta toivotaan valppautta ja varovaisuutta, sillä liikenteessä on tavallista enemmän kulkijoita etenkin Huovintiellä ja Kankaankulmantiellä.

Saviralli-kisat syntyvät Saviseudun kuuden partiolippukunnan yhteistyönä. Kisoja ovat järjestämässä Mellilän Menninkäiset, Loimaan Saviset, Loimaan Nuotioloimut, Alastaron Jyväset, Pöytyän Pöllöt ja Kyrön Kiurut ja Kokot.

Lisätietoa Saviralli-kisojen kotisivuilta