Koronaviruksen vaikutukset piirin lippukuntien toimintaan

Suomen Partiolaiset julkaisi torstaina 12.3. ohjeistuksen koronatilanteen huomioimiseksi partiossa. Lounais-Suomen Partiopiiri noudattaa SP:n ohjeistusta.
Ohessa erityisesti lippukuntia koskevia asioita.

Piirin tapahtumat

Piirihallitus päätti kokouksessaan 15.3., että kaikki piirin tapahtumat toukokuun loppuun asti perutaan, siirretään tai järjestetään etänä. Tapahtumiin ilmoittautuneille kerrotaan muutoksista tarkemmin lähiaikoina. Tapahtumia koskevat muutokset päivittyvät myös piirin nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Muutokset koskevat esim. seuraavia isoja tapahtumia:

  • Kevätkokous 29.3. on piirihallituksen päätöksellä peruttu, ja siirretään pidettäväksi myöhemmin, ajankohta ja paikka ovat vielä avoimia.
  • Lippukuntafoorumi 29.3. peruttu.
  • Partioparaati 3.5. peruttu.
  • Kilpailut (Noppa 2020, Hunaja 2020 ja Kurnunkierros) siirretään syksyllä järjestettäviksi.
  • Partioviikon aikuisrekrytapahtumat siirretään mahdollisuuksien mukaan viikoille 35 ja 36 (24.8.–6.9.).
  • Viikko 17 on edelleen Partioviikko. Silloin nostetaan somessa partiota ja tehdään aktiivisesti etäpartiota.
  • Piirileiri Otavan tekeminen jatkuu, tämänhetkisen tiedon mukaan leiri järjestetään. Leirimaksun laskuttaminen siirretään myöhemmäksi.

Perutuista tapahtumista ei tule maksuseuraamuksia lippukunnille.

Lippukuntien tapahtumat

Suomen Partiolaisten ohjeistuksen mukaisesti lippukuntien viikoittaiset tapaamiset ja retket on peruttu 15.4. asti. Toimenpiteiden mahdollisesta jatkosta kerrotaan hyvissä ajoin. Kesäleirien ja muiden tulevien suurempien tapahtumien mahdolliseen peruuttamiseen kannattaa alkaa valmistautua jo nyt, ja muistaa myös peruutuksen mahdolliset vaikutukset lippukunnan talouteen.

Lippukuntien piirille tekemät tavara- ja kämppävaraukset on peruttu 15.4. asti. Varaajiin on oltu yhteydessä.

Ansiomerkkien jako

Syksyllä järjestetään kahvitilaisuus ansiomerkkien luovutusta varten. Kahvitilaisuudesta tulee lisätietoja vielä kevään aikana. Luovutuskirjat lähetetään lippukuntiin kevään aikana. Jos lippukunta haluaa luovuttaa ehdottamansa ansiomerkit muualla kuin kahvitilaisuudessa, niin olkaa yhteydessä Tarja Nummeen (tarja.nummi@partio.fi) tilaisuuden ajankohdan julkistamisen jälkeen.

Samassa kahvitilaisuudessa luovutetaan myös tunnustuspalkinnot Aktiivinen nuori partiojohtaja  ja Esimerkillinen lippukunnanjohtaja.

Tiedotus

Uusinta tietoa päivitetään piirin viestintäkanaviin. Lippukunnilta tulleita useimmin kysyttyjä kysymyksiä kerätään piirin nettisivuille. Jos sieltä ei löydy vastausta, aina saa kysyä partiotoimistosta (mieluiten sähköpostilla).

Partiotoimistot ovat suljettuna ja työntekijät työskentelevät etänä 13.4. asti. Työntekijät palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse ma-ke, pe klo 10-16 ja to klo 11-18.

Elämä ja partio jatkuvat, keksitään yhdessä luovia ratkaisuja uudessa tilanteessa! Etäpartiovinkkejä löytyy vaikka kuinka paljon ja etäjohtamisesta löytyy tietoa täältä.

 

 

Päivitetty uutista 18.3. ja vaihdettu partiotoimiston työntekijöiden etätyö jatkumaan 13.4. asti.
Päivitetty uutista 24.3. ja lisätty tietoa tunnustuspalkintojen jaosta.