Betlehemin Rauhantuli on saapunut Suomeen

Vihdoinkin odotus on palkittu ja Rauhantuli on rantautunut Suomeen. Rauhantuli saapui Kappelskäristä Finnlinesin Finnswan- aluksella halki pimeän ja kylmän Itämeren. Laivalla tuli oli koko ajan miehistön tarkkaavaisten silmien alla. Haluammekin kiittää Finnlinesia erittäin hyvästä yhteistyöstä. Oli hienoa kuulla jo satamassa, miten Rauhantulen kuljettaminen on henkilökunnallekin odotettu merkki joulun lähestymisestä. 

Ruotsista tulen matkaan saattoivat Ruotsin kiltapartiolaiset ja tuli vastaanotettiin Lounais-Suomen Partiopiirin Kansainvälisen ja partioaatteellisen jaoston toimesta. Tuli saapui Turun Partiotoimistolle perjantaina 25.11. klo 12, josta sitä saa hakea edelleen eteenpäin jaettavaksi. Rauhantuli ei pala Partiotoimistolla jatkuvasti, vaan erikseen ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Meillä kaikilla on mahdollisuus jakaa Rauhantulta lähimmäisillemme, erilaisiin yhteisöihin ja tapahtumiin.

Laitathan Rauhantulen Facebook-sivuille mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen tietoa siitä, millaisiin tilaisuuksiin Rauhantulen viet. Näin halukkaat voivat ottaa mukaansa oman lyhdyn ja sytyttää siihen Rauhantulen kotiin viemisiksi. Mikäli sinulla on mahdollisuus pitää Rauhantulta esimerkiksi kotonasi siten, että kuka tahansa voi tulla ulkona olevasta lyhdystä Rauhantulen itselleen hakemaan, niin kerrothan myös sen Facebookissa. Mitä enemmän vapaaehtoisia tulen kuljettajia löytyy ja mitä useammasta paikasta tulta saa vapaasti hakea, sitä nopeammin Rauhantulen on mahdollisuus Suomessa levitä.

Betlehemin Rauhantulen mukana kulkevan Rauhanviestin on tänä vuonna kirjoittanut arkkipiispa Tapio Luoma.

Hakiessasi Rauhantulta, ota mukaasi oma lyhty ja kynttilä tai myrskylyhty polttonesteineen sekä turvallinen kuljetusastia ja sammutuspeite, mikäli kuljetat tulta autossa.

Rauhantuli on jaossa piirin alueelle esimerkiksi

Turku

Lounais-Suomen Partiopiirin Turun toimisto, Ratapihankatu 14, sisäpihalla
pe 25.11. klo 12-21
la 26.11. klo 11-18
ma 28.11. klo 10-16
ti 29.11. klo 10-16
to 1.12. klo 10-18

Partiolaisten Kauneimmat Joululaulut
Turun Mikaelinkirkko, Puistokatu 16
ke 7.12. tilaisuuden jälkeen, noin klo 19.15 kirkon alttarilta

Loimaa

Sallinmäentie 24, Niinijoki, tien päässä
su 27.11. – la 26.12.

Kanta-Loimaan srk-talo, Kanta-Loimaantie 13